top of page

Suksesshistorier

FOTO: HEIDI DOKTER

Vivian Wærnes.jpg

Vivian Wærnes (50)

Yrke: Oversetter og skribent

Høsten 2019 sitter Vivian alene med 3 barn. Ektemannen gjennom 20 år har forlatt henne og barna til fordel for et annet liv. Samtidig dør hennes mor brått og uventet. Vivian klamrer seg til sitt arbeid, da det er det eneste hun opplever å ha kontroll over.

 

– Jeg klarte ikke engang å ha overskudd til å se hvor det hadde gått galt, og jeg følte jeg klamret meg til en livbøye, samtidig som jeg jobbet meg i hjel.

Vivian må ta tak i alt det praktiske rundt samlivsbruddet. Midt oppi alt dette tar hun et siste farvel med sin mor og rydder ut av leiligheten hennes. Økonomien er usikker da hun jobber som frilanser Hun gjør alt hun kan for å støtte sine barn igjennom deres sorg. Hun føler seg sliten, redd, svært stresset og mangler både mål, håp og mening med livet. Samtidig opplever hun et enormt ansvar og dyp sorg. Alt føles ekstremt tungt.

 

– Til slutt stilte jeg meg selv spørsmålet: Skal jeg bli 50 år og så er dette alt livet har å by på? Jeg så livet foran meg som et evig arbeid og et grått tåkehav, og tenkte at livet må da være noe mer enn dette.  

 

Når Anne dukker opp i en Facebook feed og prater om nettopp det temaet som Vivian sliter med, skjer det noe i henne. Anne snakker om hennes smerte og hennes kjerneverdier. Det gir gjenklang i Vivian, og hun melder seg på et coaching-program som Anne tilbyr.

 

– Det var som om en stor stein falt fra byrden jeg bar på, og det kjentes ut som det mest fornuftige jeg hadde gjort på lang tid. Jeg følte meg brisen og i oppadstigende rus, lettet og glad.

 

I løpet av de neste månedene blir Vivian mer bevisst på livet sitt. Hun forstår brått hva som skjedde gjennom de siste 20 årene. Hun ser tilbake til barndommen sin, på forholdet hun hadde til sin egen far. Samtidig som hun forstår at hun ikke har gjort noe feil, ser hun også at hun har noen mønstre som hun har skapt livet sitt utfra.

 

– Forholdet til faren min har vært trøblete så langt jeg kan huske. Jeg klandret ham mye, men i dag forstår jeg at han gjorde det beste han kunne.

 

I dag har Vivian tilgitt sin far. Hun har også oppdaget at hun kan tilgi seg selv, og hun trenger ikke lenger være sint for å ha latt seg falle i ulike mønstre. Hun føler seg lykkelig, noe som er en deilig følelse. Og hun tør å tro på kjærligheten igjen.

 

– Jeg har møtt en mann som er alt jeg kan ønske meg, men før hjelpen fra Neste Nivå hadde jeg ikke gitt ham en sjanse, jeg hadde jaget ham fra meg.

 

I dag tar Vivian stadig nye skritt og tør mer. Hun er i gang med å utarbeide et nettkurs, for å hjelpe andre med utfordringer hun selv har erfaring med. Barna hennes er ikke lenger bekymret for at moren deres skal dø av stress. Vivian kan fortsatt føle seg redd, men de gripende panikk- og angstanfallene hun hadde tidligere, er ikke der lenger.

 

– Uten Anne og Neste Nivå vet jeg ikke hvor jeg hadde vært. Anne lærer deg at du kan endre hvordan du ser på det som skjer i livet. Du kan ikke endre omstendighetene, men hvordan du selv reagerer på dem. Det ga meg både makten og ansvaret tilbake.

 

– I Neste Nivå er det ingen kritikk, ingen pekefinger, bare kjærlighet og omtanke. Du lærer å leve livet, ikke bare til det beste for deg, men også for dine omgivelser. Anne er klar og tydelig og hjelper deg ut av skogen når du ikke ser skogen for bare trær. Hun sier det du trenger, akkurat når du trenger å høre det, avslutter Vivian.

Margrethe_Dale.JPG
Margrethe2.jpeg

Margrethe (50)

 

Etter et samlivsbrudd opplevde Margrethe at fremtiden virket håpløs. Hun så på omstendighetene som en stor og  uoverkommelig «elefant» som stampet over henne, og følte hun stod helt fast. Det fantes ikke annet alternativt for henne enn å søke hjelp, og igjennom Neste Nivå fant hva hun trengte. Etter fire  måneder signerte hun kontrakt på  drømmehuset.

 

Margrethe hadde jobbet mye med seg selv etter samlivsbruddet, men så kom hun til et punkt hvor hun følte at hun ikke klarte å gå videre på egenhånd. Hun klarte seg ikke økonomisk i sin 50% stilling, og hun måtte selge huset som familien hadde bodd i. Bare tanken på å gi slipp på dette hjemmet og alt de hadde bygget opp skapte mye smerte og fortvilelse.

 

– I februar 2019 oppdaget jeg Anne i Neste Nivå. Anne talte til meg som et medmenneske. Hun kastet seg aldri over meg for å bare selge meg en tjeneste. Jeg fikk raskt tiltro til henne, og gjennom hennes coaching lærte jeg å tenke nytt, å se løsninger fremfor utfordringer.

 

Margrethe hev seg over et 12 ukers coaching-program med liv og lyst, og deltok aktivt med oppgavene og i undervisningen. Da hun åpnet opp for et nytt tankesett oppdaget hun raskt forandring og så muligheter hun ellers ikke ville sett. På kjøleskapet hang hun opp en tusenlapp, en stillingsannonse og et bilde av drømmehuset.

 

– Daglig ble jeg minnet på at dette skal jeg få til, jeg må bare finne ut hvordan. Jeg begynte a tenke kreativt, noe som åpnet opp for muligheter. Og ved å undersøke litt rundt meg, lærte jeg at alt ikke var så vanskelig og uoverkommelig som det så ut som. En jobb kom raskt på plass slik at økonomien min ble sikret og jeg kunne ha fokus på hovedmålet mitt.

 

Allerede fire måneder etter at Margrethe takket ja til Neste Nivå, signerte hun ny boligkontrakt, og i dag bor hun i drømmehuset ved sjøen, med utsikt over fjorden.

 

– Det var da jeg flyttet hit at jeg følte livet kunne begynne på nytt. Er man villig til å åpne opp, faller ting på plass etterhvert. Man må stole på prosessen. I dag er jeg bare så takknemlig for at jeg grep muligheten.

 

Nære personer rundt Margrethe ser også store endringer, og opplever at hun er en mye gladere og mer åpen person. Det som tidligere var en utfordring, henger hun seg ikke lenger opp i. Hun prøver nå å tenke på hva hun kan lære fra problemer som kommer hennes vei.

 

– Jeg ga slipp på fortiden og stolte på at det var noe bedre i vente for meg. Dette hadde jeg ikke klart uten Neste Nivå Programmet, hvor jeg lærte å bli mer bevisst på mønstrene mine.

 

Margrethe forsto at det vil ta tid å endre tanker og handlemønster, så etter 12 uker var det viktig for henne å fortsette i en god støttestruktur med en dyktig veileder og blant mennesker som har troen på henne. Slik kunne hun fortsette å videreutvikle drømmelivet sitt.

 

– Da jeg traff Anne på Neste Nivå LIVE i Oslo for første gang, overrasket hun meg stort da hun både husket meg ved navn og relasjon. I tillegg ble jeg så rørt da jeg fikk blomster på døren som en ekstra oppmerksomhet. Hvem husker på slikt?

 

Margrethe husker følelsen hun satt med da hun dro kredittkortet for påmelding til Life Mastery, 12 måneder med coaching. Hun investerte i seg selv, uten å vite hva hun ville få. Hun hadde vondt i magen, men etter den dagen har hun ikke viet pengene en tanke. Alt hun har lært og fått igjen som personlig utvikling var verdt hver eneste krone. I dag vet hun at hun skal utvikle seg enda mer, og avslutter med et stort smil, for nå er hun også åpen for en fremtidig kjæreste.

Tove Granli (1).jpg
Tove_2.jpeg
tove portrett.jpeg

Tove Granli (53)

Yrke: ufør

 

I 2013 var Tove så syk at hun tilbrakte de neste 2 årene i stor grad på sykehuset. Hjemme igjen, besto hverdagen av å få barna til og fra skolen, for ellers å tilbringe dagen i en smertefull krøll. Hun slet med personlig hygiene, og å få i seg mat og medisiner. Hun opplevde at hun ikke hadde et verdig liv. Med hjelp fra Neste Nivå ble krigeren i henne vekket til live.

 

– Da foreldrene mine døde i 2017 tenkte jeg at nå får det være nok. Jeg må ta kontroll over eget liv. Over en tid kom jeg langt på egenhånd og tok flere grep for å forbedre helsen min, men jeg manglet en støtte og en heiagjeng. Jeg meldte meg på et 4 ukers kurs i Neste Nivå. I starten hadde jeg problemer med å venne meg til Anne som coach. Vi hadde så ulik personlighet, men jo bedre jeg ble kjent med henne, var hun akkurat passe av alt jeg trengte.

 

Etterhvert ble Tove tilbudt videre veiledning igjennom 12 nye måneder. Hun var redd for at det skulle bli alt for mye arbeid hun ikke ville klare. Samtidig så hun en stor verdi av å være i en lukket Facebook-gruppe med andre deltakere. Det var kraftfullt for henne å kjenne på at hun ikke trengte å stå alene, at hun våget å dele, og hvor de sto sammen og heiet på hverandre.

 

– Da Anne påpekte hvor langt jeg faktisk hadde kommet på få uker, var valget lett. På dårlige dager hvor jeg mistet troen på meg selv, brukte jeg verktøyene til Anne, og jeg kom raskt ut av negative tankesett. Jeg noterte meg ting jeg fikk til som jeg ikke hadde fått til på flere år. Da ble jeg bevisst på alt jeg faktisk klarte, noe som ga meg vann på mølla.

 

Tove har oppnådd store endringer i livet og tør i dag å drømme og sette seg mål for fremtiden. Anne har lært henne å gi seg selv slakk, og ikke forlange for mye av seg selv. Noe som gjorde henne nysgjerrig og sulten på fremtiden.

 

– Jeg er så takknemlig for alt kurset har satt i gang underveis og i ettertid. Anne gir den hjelpen du trenger til å snu tankesettet slik at du kommer deg mange hakk videre. Jeg har fått viljestyrke og troen tilbake til å snu flere aspekter i livet mitt . Utvikle meg, lære og vokse som menneske.

 

Toves barn er i dag 16 og 18 år, og de har merket store endringer. Moren deres har begynt å le igjen, noe de ikke har hørt på mange år. Det at Tove har deltatt i Neste Nivå har smittet over på barna og skapt engasjement slik at de også har tatt grep om sine liv. Tove kjenner seg stolt og lettet. Hun er imponert over hvilken ringvirkning hele familien har fått ta del i.

 

– Folk som ikke har sett meg på en stund, må ta på meg og virkelig kjenne at det er meg. De lurer på hva som har skjedd med meg.

 

Tove bar lenge på en stor hyttedrøm hun ikke trodde kunne gå i oppfyllelse, men i dag er hytte-prosessen satt i gang. I tillegg har hun kjent på lyst til å begynne å arbeide igjen. Hun ønsker å hjelpe andre mennesker med helsebringende velvære, og er opptatt av urter og eteriske oljer. Samtidig vet hun nå hvor viktig det er å gjøre ting man blir glad for å gjøre.

 

– Anne når inn til de som ligger under torva, til de som er et stykke på vei, og hun evner å treffe alle. Hun har virkelig vekket meg til live og satt i gang krigeren i meg, som jeg trodde var long gone. Hun kom virkelig inn i livet mitt på et rett tidspunkt.

bottom of page